Tobi77 fotki i filmik bardzo ładne.
Jak z tym nagrzewaniem i jak bateria trzyma, aha no i jak łapie wifi?
Korzystasz może na 2 karcie z aero2? Jestem ciekaw jak sobie też next z tym daje radę.
Użytkuje już iphone5 kilka miesięcy, jak każdy mój poprzedni telefon ten tez nie ma łatwego życia ze mną, co jakiś czas zalicza podłogę, czy lata w kieszeni z kluczami...trzeba naprawdę się postarać, żeby porysować ekran, widziaem iphone po przegnieceniu kamieniem....1/5ekranu totalnie zniszczona...mimo tego elefon nadal działa i wyświetlacz wyświetlał wszystko w tych miejscach gdzie nie był uszkodzony...
Mam kilka aplikacji, sprawdzam pocztę, przeglądam strony net...nic sie nie wiesza, wszystko działa perfekcyjnie...
Minusy:
- gdy używam telefonu not top np podczas podróży samolotami, do netu i słuchania muzyki(słuchawki bezprzewodowe) to bateria starcza od rana do wieczora...
- podczas normalniej eksploatacji, kilkudziesięciu rozmów telefonicznych dziennie bateria trzyma do 1-2dni....gdyby trzymała tydzień to były wypas na maxa
- czasami mam wrażenie, że słabo łapie zasięg...
Zawsze byłem zwolennikiem malutkich telefonów ale ze względu na to że często jestem w podróży to potrzebowałem czegoś do szybkiego przeglądania maili, słuchania muzyki czy rozumów przez komunikatory przy użyciu wi-fi itp .... więc sobie wziąłem smartphone-a...iPhone bo żona takiego ma więc mamy ten sam osprzęt...zapomnę ładowarkę to nie ma stresu bo żonka ma ;-) Teraz sobie nie wyobrażam funkcjonowania bez takiego telefonu :roll:
Aero mam włączone cały czas, do tego druga karta do rozmów. Nie zauważyłem, żeby telefon się nagrzewał chociaż nie grałem jeszcze w jakieś bardzo wymagające gry, raczej nie po to kupiłem telefon.
Zasięg aero mam wszędzie no ale nigdzie poza Katowice i miasta ościenne jeszcze nie wyjeżdżałem i nie sprawdzałem zasięgu "na wsi". Konfiguracja aero - banalna.
Jedyny "mankament" to rozmowa mogłaby być ciut głośniejsza, nie jest to jakiś dramat, bo wszystko słychać normalnie i można rozmawiać również poza domem, jednak tam gdzie w innych telefonach jest jeszcze zapas, to tutaj rozmowa podkręcona na max głośności jest "jedynie" normalna. W sumie to dla mnie bez znaczenia, bo najmniej wykorzystuję telefon do rozmów.
Jakość zdjęć, video i odtwarzanego dźwięku jest na najwyższym poziomie.
Bateria w trybie "mieszanym" - trochę rozmów, dużo serfowania po necie, ciągle włączone wifi, trochę gps, późnym wieczorem domaga się już jeść. Przy bardziej umiarkowanym korzystaniu powinna wytrzymać 2 dni - dzisiaj mniej korzystałem z fona i mam teraz w środku dnia 3/4 baterii, a dzień zacząłem przed 6 rano.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu.
Jedyny "mankament" to rozmowa mogłaby być ciut głośniejsza, nie jest to jakiś dramat, bo wszystko słychać normalnie i można rozmawiać również poza domem, jednak tam gdzie w innych telefonach jest jeszcze zapas, to tutaj rozmowa podkręcona na max głośności jest "jedynie" normalna
Tego właśnie najbardziej się obawiam w nonamach - że podstawowa funkcja, czyli TELEFON będzie ich najsłabszym punktem . Jednak przede wszytkim, poza wszelakimi bajerami, smartfon powinien być bezproblemowym telefonem do diaska :wink:
"Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
Tobi77 z tego co piszesz to chyba się skuszę i zaryzykuję...
Co do dźwięku to wiem, że jak kupowałem tablet to koleś polecał mi jakieś programy co mogą letko stjunigować głośniki żeby lepiej działały, nie pamiętam dokładnie ale jakiś boots cośtam
Gdzie kupiłeś tel? Bo widzę, że jeste śteż ze śląska więc może masz jakiś dobry kontakt na pewnego sprzedającego
Dzięki, jak mówiłem głośność jest "jedynie" normalna, ale nie trzeba nic podkręcać, żeby normalnie korzystać. Gdybym jednak pracował na jakiejś głośnej hali, to wtedy mógłby pojawić się problem.
W tych samych pieniądzach będzie ZTE V987. Można kupić już za ok. 650-700zł. Podobnie na dual sim i z parametrami niemal identycznymi jak Next, 5" wyświetlaczem. Bawiłem się wczoraj starszym modelem ZTE kolegi ze szkoły i powiem, że zaskoczył mnie wykonaniem i płynnością działania. Wydaje mi się, że może być lepszy niż Next.
no niby tak ale wydaje mi się, że nie fabryczna i tylko 12 miesięcy...
Nie wspominając już, że ani słowa o warunkach gwarancji, jednak dość podejrzana sprawa jak dla mnie.
ZTE V987 ma świetne parametry ale trzeba być świadomym, że gwarancji w PL nie ma.
Ten sprzedawca z allegro sam naprawia lub wymienia :wink:
W razie "W" wysłanie fona do Chin na gwarancje to nie jest jakiś kosmos.
W 99% przypadków chińczyk od razu odsyła funkiel nówkę egzemplarz.
Miałem już trochę telefonów i nigdy żaden się nie zepsuł - chyba mam farta 8)
Od ponad pól roku mam V970 - jestem zadowolony.
V987 dla żonki właśnie "płynie" i mam nadzieję, że za ok tydzień dopłynie :wink:
Wymieniam Desire Z na coś nowszego. Mam ok. 600 pln do wydania i ofertę Formuła 4.0 Unlimited dla Firm za 49,9, która jest dla mnie wystarczająca. Chciałem kupić SGS3, ale dostanie go graniczy z cudem. Czy warto brać Lumię 920? Czy raczej wziąć coś i odsprzedać, a później szukać jakiegoś szybkiego i stabilnego smartphone'a do 1300 pln?
Chwilę się nad nim zastanawiałem. Telefon jest super wykonany i podobno nigdy się go nie da zawiesić Tylko tyle, że ma Windowsa, który nie wszystkim do gustu przypadnie
Komentarz